PLASTICportál - Online műanyagipari fórum

TOOL-TEMP© termékek: Szerszámtemperálók 3 kW- 150 kW fűtőteljesítménnyel Zárt rendszerű vízhűtők 5 kW- 600 kW hűtőteljesítménnyel Zárt rendszerű vízhűtőtornyok Kondicionáló fürdők poliamid alkatrészek kezeléséhez Ipari vízkezelő rendszerek vízkő, alga és biofilm ellen

H-8083 Csákvár, Paulini B. u. 11.
Tel/Fax: 22/300-224 Mobil: 30/530-1385
E-mail:
info@purchasing-office.hu
Web:
http://www.tool-temp.hu
Skype:
tooltemphungary

Hirdo Master Kft

EQUES Coatings
EQUES Coatings NL-5349 Oss, Kantsingel 60.

Innovatív festékrendszerek Víz- és oldószerbázisú festékek minden műanyag- és fémalkatrészekre (polypropilén, HIPS anyagra is)

Hő-, élelmiszerálló és UV-festékrendszerek

Tel.: +31 412 664 000
Fax: +31 412 644 210
Magyar képv.: +36 30 530 1385
http://www.eques.nl

A BASF ismét vezető szerepet tölt be a kutatásban és az innovációban

2014-07-11 14:37:39
8 milliárd euró értékesítési árbevétel a 2013-as évben olyan termékekből, melyek még 5 évnél kevesebb ideje vannak a piacon

A BASF a 2013-as évben 1,8 milliárd euróra (a 2012-es érték 1,7 milliárd euró) növelte kutatási és fejlesztési kiadásait. A BASF-nél 10.650 szakember dolgozik mintegy 3.000 kutatási projekten annak érdekében, hogy választ találjanak a jövő kihívásaira és ezáltal tartósan nyereséges növekedést biztosítsanak a vállalat számára.

A BASF innovációs ereje megmutatkozik azon új termékek értékesítési árbevételében, melyeket az elmúlt öt éven belül vezettek be a piacra: ez az árbevétel az elmúlt évben elérte a 8 milliárd euró értéket. A vállalat csupán 2013-ban több mint 300 új terméket vezetett be a piacra. A szabványportfólió is visszatükrözi a vállalat kutatási tevékenységeinek sikerét. Az elmúlt évi 1.300 bejelentett szabadalommal és a világszerte 151.000 szabadalmi joggal a BASF már az egymást követő ötödik alkalommal áll a globális Patent Asset Index csúcsán.

Új kutatási központok Észak-Amerikában és Ázsiában

A 2020-as évben már a vállalat kutatásainak felét Európán kívül végzik el. A BASF ehhez a céljához 2013-ban jelentős mértékben közeledni tudott, és az Európán kívüli kutatási hányadot 28 %-ra növelte (2012: 27 %). A kutatás globalizációjának további erősítése érdekében a vállalat többek között hat új laboratóriumot hozott létre ázsiai és egyesült-államokbeli telephelyein. Mindezeken túlmenően a BASF például Kaliforniában/USA vezető egyetemekkel közösen megalapította a „California Research Alliance by BASF“ (CARA) kutatási szövetséget. Ennek kutatási súlypontjai a biotudományok és szervetlen anyagok az energiaszektor, az elektronika és a megújuló erőforrások területe számára. Ázsiában a vállalat többek között kínai, japán és koreai csúcsegyetemekkel közösen megalapította a „Network for Advanced Materials Open Research“ (NAO) elnevezésű kutatási kezdeményezést. Ebben közösen kutatnak új anyagokat számos olyan alkalmazás számára, mint például az autóipar, az építőipar és a víz- és szélenergia ipari felhasználásai.

A BASF globális hálózatban működik együtt több mint 600 kiváló egyetemmel. „Az interdiszciplináris és nemzetközi együttműködések a BASF tudásbázis-szövetségének alapkövét alkotják“, mondta Dr Andreas Kreimeyer, a BASF SE Igazgatótanácsának kutatás-fejlesztésért felelős tagja. „Annak érdekében, hogy a jövőbeni kihívásokkal szemben intelligens megoldásokat kínálhassunk új rendszerekkel és funkcionális anyagokkal, az interdiszciplináris kezdetek mellett az olyan keresztmetszeti technológiák is fontos előfeltételt jelentenek, mint amilyen a nanotechnológia.”

Nanotechnológiai megoldások a jövő innovációihoz

A nanotechnológia olyan anyagok fejlesztésével, előállításával és alkalmazásával foglalkozik, melyek 100 nanométernél kisebb struktúrákkal, részecskékkel, szálakkal vagy lemezkékkel rendelkeznek. A nanotechnológia nélkül sok innováció nem lenne lehetséges az olyan területeken, mint az autóipar, az energiaipar, az elektronikai ipar vagy az építőipar, de akár a gyógyászat is. A BASF arra használja a technológiát, hogy új megoldásokat fejlesszen ki, és továbbfejlessze már meglevő termékeit.

Nagy teljesítményű hőszigetelő anyagok

A Slentite™ az első olyan, poliuretán bázisú hőszigetelő lap, amely azonos hőszigetelési teljesítmény mellett csak fele annyi helyet igényel, mint a hagyományos anyagok. Ennek a szerves aerogélnek az esetében a térfogat 90%-át levegővel töltött, nyitott pórusok alkotják, melyek átmérője csupán 50 és 100 nanométert tesz ki. Ezáltal a levegőmolekulák mozgási szabadsága erősen leszűkül, és így csökken a hővezetés. A nagy teljesítményű hőszigetelő anyagot a jövőben egyaránt felhasználhatják új épületek építésénél vagy régiek felújításánál.

Mikrokapszulák

A BASF másik kiemelt kutatási területe a mikrokapszulázás. Ennek során az aktív hatóanyagokat például viaszból, polimerből vagy olajból készült védőburokba ágyazzák be. Ezáltal célzott felhasználást és még nagyobb hatékonyságot lehet elérni. Fontos az aktív anyagok kontrollált felszabadulásának biztosítása. A BASF kutatóinak sikerült a mindenkori alkalmazástól függően a burkot úgy kialakítani, hogy azok csak néhány nanométer vastagságúak és nanoszerkezetűek legyenek. Ezáltal szabályozhatóvá válik, hogy mikor és milyen sebességgel szabaduljanak fel az anyagok a kívánt célterületen.

Grafén

A grafén egy olyan anyag, amely mind az OLED-ek (szerves világító diódák) és a kijelzők, mind pedig az akkumulátorok és a katalizátorok területén technológiai előrelépést jelenthet. A grafén szoros rokonságban áll a grafittal, amely többek között ceruzáinkban is megtalálható. A grafittal szemben viszont a grafén csak egyetlen szénatom rétegből áll, és így még egy nanométernél is vékonyabb. A grafén nagyon jól vezeti az áramot és a hőt, rendkívül stabil, és egyidejűleg rugalmas is. Csekély vastagsága miatt a tulajdonképpen fekete színű anyag ebben a formájában átlátszó. A BASF és a Max-Planck Polimerkutató Intézet közös mainzi laboratóriumában nemzetközi csapat végzi az olyan innovatív, szénalapú anyagok tudományos alapkutatását és alkalmazási lehetőségeinek kutatását, mint amilyen a grafén is.

Színszűrők

A folyadékkristályos képernyők kiváló képminőségéről gondoskodik az Irgaphor® Red S 3621 CF, a BASF új vörös színe, amelyet notebook- és számítógép képernyők valamint televíziók színszűrőihez használnak fel. Minél kisebbek a részecskék, annál jobb a képernyő fényereje. A BASF-nek sikerült termékében elérni a 40 nanométer alatti részecskeméretet. A rendkívül apró részecskék révén a fény a színszűrőben sokkal kevésbé szóródik. Az eddigi színezőanyagokkal összehasonlítva az új vörös szín megduplázza a képernyő kontrasztarányait. Ennek révén rendkívül éles, tiszta színű, kontrasztban gazdag kép lesz látható.

A nanotechnológia által nyújtott lehetőségek biztonságos alkalmazása

Az új technológiák felfedezése mind az esélyek, mind pedig a veszélyek tárgyilagos értékelését magába kell, hogy foglalja. A nanoméretű anyagok fejlesztése mellett azok kockázatértékelése is egy további kutatási súlypontot jelent. A BASF már tíz éve folytat biztonsági kutatásokat a nanoméretű anyagokkal kapcsolatban. Ez alatt az idő alatt a vállalat több mint 150 saját toxikológiai és ökotoxikológiai tanulmányt készített, és 30 különböző projektben vett részt külső partnerekkel.

Nyílt párbeszéd a közös megértés érdekében

Annak érdekében, hogy a nanotechnológia által nyújtott lehetőségeket ki lehessen használni, döntő az innovációt támogató társadalmi és politikai keretfeltételek megléte. „Rendkívül fontos a nyílt párbeszéd. Tudatosan keressük a párbeszédeket a kritikus véleményalakítókkal is“ – hangsúlyozza Kreimeyer. Így például a BASF első és eddig egyetlen németországi vállalatként életre hívott egy rendszeresen megrendezésre kerülő vitafórumot a nanotechnológia témakörében. Ennek keretében a BASF szakemberei megbeszéléseket folytatnak a környezet- és fogyasztóvédelmi szervezetek, a szakszervezetek, a tudományos intézmények és az egyházak képviselőivel a létező fenntartások jobb megértése, a lehetőségek tisztázása, a kérdések megválaszolása és a konstruktív megoldások közös megtalálása érdekében.

Nyomtatás Nyomtatás Lap teteje   Lap teteje Vissza Vissza
Belépés
Azonosító:
Jelszó:

Műszer- és méréstechnikai szaktanácsadás

All for plastic and rubber

hirdetés

Ampacet Corporation

AMPACET CORPORATION
WARSAW MANUFACTURING PLANT WAREHOUSING FACILITY
Ul. Matuszewska 14,
03-876 Warszawa,
Poland
Tel: (+48) 22 332 35 20 (english),
Tel: (+48) 609 537 000 (magyar),
Fax: (+48) 22 332 35 24
www.ampacet.com

További részletek»»
H-000040

Expert of Mould Conception and Injection Process

BOURBON AP Nitra, s.r.o.

Place of work
Čab 280, Čab-Lahne, 951 24 Nové Sady, Nitra, Dolný Kubín, Abroad - Others

Contract type
full-time

Start date
upon agreement

Salary offered (gross)
interesting salary conditions

Company address

BOURBON AP Nitra, s.r.o.
Čab 280, Čab-Lahne
951 24 Nové Sady

Contact

Contact person: Alica Kudláčová
Tel.: 037/792 11 18
E-mail: send CV

Send CV to the company

H-000039

Compaund LDPE muanyag

Eladó Compaund LDPE muanyag - alkalmas vékonyabb fólia gyártására. Compaund alkalmas vastagabb fóliák gyártására is. Alkalmas cső gyártására is. MFR 190 ° / 5,00 kg ISO 1133-1199, 1 - 3 g / 10 perc

Kontakt: Beáta ®eltvayová, e-mail:plastics@ekolumi.sk, telefon: +421 903 990 001

H-000038

LDPE, HDPE, PP granulátum

Kategória: Alapanyag

Versenyképes áron LDPE, HDPE, PP granulátumot kínálunk! Többféle típus, mennyiség, kiszerelés elérhető áron.

Kapcsolat: Ing. Vlastimil Kolárik, ker. vezető, GSM: + 421 905 606 443, vkolarik@uniplast.sk