EV Series automatizált adagolórendszer

2015-03-17 13:11:11
EV Series, a Nordson EFD új automatizált folyadék-adagoló sorozata, amelyet úgy fejlesztettek ki, hogy biztosítható legyen a pontos adagolás valamint a gyors és egyszerű programozás.

Ezek voltak azok a tulajdonságok, amelyek a Shure Incorporated számára a legfontosabbak voltak abban az időszakban, amikor megfelelő automatizált adagoló rendszert keresett a Niles Illinoisban államban található fejlesztő és kutató vállalat részére. A Shure a világ vezető vállaltai közé tartozik a mikrofonok, vezeték nélküli rendszerek, fülhallgatók és fejhallgatók gyártása terén. A vállalatot 1925-ben alapították Chicagóban. Jelenleg a Shure cég üzemei a kínai Suzhouban, a németországi Eppingenben és számos további helyen találhatóak. A Shure cég audio rendszereit jelentős nemzetközi eseményeken használják, mint a Téli Olimpiai Játékok nyitóceremóniája, a The Tonight Show, a Fehér Ház sajtóhelyiségei, sőt az olyan híres zenészek is használják, mint Bruce Springsteen, Paul McCartney, Taylor Swift és a Coldplay.

„További robotra van szükségünk a jövő termékeinek kifejlesztéséhez“ - magyarázta Bill Potter, a Shure gyártási technikusa. „A Shure vállalat már régóta együttműködik Bill Binkleyvel a Nordson EFD-től. Az EFD termékeit már több mint 22 éve használjuk, Janome nevű robotunk még mindig kiváló, azonban ázsiai telephelyünkön van rá szükség, így egy újabb robot beszerzését tervezem vállalatunk számára.

„Amikor Bill mesélt nekem az új EV rendszerről, valóban izgatottá váltam” - mondta Potter, aki már több mint öt éve dolgozik a Shurenál. „Az összes kiegészítő, amely az alapfelszereltség része, valamint a simple vision rendszer is jelentősen meggyorsítja, egyszerűsíti és pontosítja a programozást. Mivel használatát több különböző termékhez tervezzük, amelyek jelenleg a fejlesztés stádiumában vannak, pont a rugalmasság és az egyszerű programozás az, amit keresünk. Nem volt szükségünk nagyobb munkaterületre vagy a PRO rendszer extra funkcióira, de meglehet, hogy jövőre ezt vagy más EV rendszeren is elgondolkodunk.“

A Shure vállalat 300 x 300 E Series platformot vásárolta meg a folyadékok adagolására, tartozékként az UV ragasztót és az 1 és 2 komponensű epoxikat is. Rendkívüli hangsúlyt kap a programozás, mivel a Shure cégnek helyt kell állnia a vezeték nélküli berendezések gyártásához szükséges egyre kisebb alkatrészek terén. A követelményeiknek leginkább megfelelő megoldás az EV rendszer volt. Az adagolórendszerekkel foglalkozó más cégek szóba sem kerültek, mivel az EFD céggel és termékeivel, legfőképp szakértőjükkel - Bill Binkleyvel - több éves tapasztalatunk van. A Shure levegővel működő Nordson EFD kézi adagolókat is használ.

„Amikor Bill a Shure cégtől jelezte, hogy további robotra van szüksége a fejlesztő és kutatóvállalata számára, azonnal tudtam, hogy az EV series adagoló rendszert akarja” - mondta Binkley. „Ő ugyanis olyan adagoló rendszert akart, amely képes pontosan és megbízhatóan adagolni a folyadékot, egyúttal jól programozható, és a különböző alkalmazásokhoz könnyen igazítható. Amikor Bill látta, hogy robotunk az összes beépített funkciót tartalmazza, például Autocad export és simple vision, és az ár versenyképes, a döntés az EV megvásárlásáról nem volt nehéz.”

Marianna Bara
Tel: +36 52 536 444
E-mail: Marianna.Bara@nordsonefd.com

Mr. Alexander Schmidt
Tel GSM: +36 30 60 63 878
E-mail: alexander.schmidt@nordsonefd.com

Mr. Péter Kosaras
Tel GSM: +36 70 63 20 300
E-mail: peter.kosaras@nordsonefd.com