LED fényforrás gyártás előkészületei Sárospatakon

2015-06-04 06:27:17
A kínai Shanghai Feilo Acoustics CO, Ltd. LED-lámpákat gyártó üzemet épít Sárospatakon. A 13 hektáros területen új, 21. századi modern elektronikai technológia honosodik meg a térségben.
Az új gyár várhatóan 400 embernek ad majd munkát a térségben. A beruházást közel 9 milliárd forintból valósítanák meg. „Ha a nyár közepére sikerül minden bürokratikus akadályt elhárítanunk (a külterületet belterületté kell nyilvánítani, és a magyar törvények szerint csak ez után vásárolhatja meg a külföldi cég a telket, hogy beruházzon), akkor letesszük az alapkövét a gyárnak” – nyilatkozott dr. Hörcsik Richárd a folytatásról. Az országgyűlési képviselő hozzátette, az elmúlt 25 év során talán ez a legnagyobb ipari beruházás itt Sárospatakon, és ezt meg kell becsülni.

A kínai cég a mai kor legmodernebb igényeinek megfelelő gyárát telepítené Sárospatakra, ahol úgynevezett „zöld technológiás” LED-eket gyártanák. A külföldi vállalat 17 milliárd dollárt értékű, az éves forgalma pedig 5 milliárd dollárra tehető.

Forrás: MTI

Admin, 2015.06.07.