Már fröccsöntő gépeket is gyárt a Wittmann Robottechnikai Kft.

2015-10-29 14:55:22
A gyártás beindításához 2500 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokot építettek, élhajlító gépet, híddarut, valamint targoncát szereztek be. A fejlesztést 142 millió forinttal az Európai Unió is támogatta – közölte a mosonmagyaróvári székhelyű vállalat pénzügyi munkatársa.
Rácz Nikoletta elmondta, hogy a termékpaletta bővítésével az elmúlt fél évben mintegy 25 új munkahely jött létre, így mintegy 190 embert foglalkoztatnak közvetlenül az ötezer négyzetméter alapterületűre bővült telephelyen. Hozzátette: a beruházást a komplex fröccsöntő technológiák iránti növekvő igény indokolta.
Elmondta azt is, hogy a fröccsöntőgép-gyártáson kívül átfolyás-szabályozókat, temperálókat, darálókat, granulátum-szárítókat, központi anyagellátó rendszereket, műanyagipari berendezéseket és automatizált gépsorokat gyárt a cég, amelyeket a műanyagipar az autó-, a csomagolóanyag gyártásban, elektronikában, a gyógyszer- és élelmiszeriparban hasznosít.
Az 1997 óta működő vállalat a bécsi székhelyű Wittmann csoport tagja, termékeinek hetven százalékát közvetlenül nekik szállítja. A maradék harminc százalékot belföldön értékesíti, mások mellett a BOS, az SMR és a Nolato hazai vállalatainak. Árbevétele tavaly nettó 6 milliárd 811 millió forint volt, amely 1 milliárd 636 millió forinttal volt magasabb, mint 2013-ban. A fejlesztéstől az árbevétel növekedését várja a vállalat.

www.autopro.hu