Nordson EFD új statikus keverője időtakarékosan optimalizálja a keverési teljesítményt

2016-04-28 07:54:27
Nordson EFD, a precíziós folyadék-adagoló rendszerek világviszonylatban is egyik vezető gyártója, bemutatja az OptiMixert, a forradalmi kivitelezésű új kétkomponensű (2K) egyszer használatos, négyzetes keresztmetszetű statikus keverőt, amely javítja a folyamatszabályozást, a kétkomponensű anyagok adagolásának hatékonyságát.

A gépjármű- és repülőgép-gyártás, építőipar területén, illetve a karbantartások, szerviz-szolgálatok vagy a főjavítások (MRO) területén alkalmazott szerelési, szervizelési folyamatok során az OptiMixer keverő jelentős mértékben javítani képes a gyártmányok minőségét.

A szabadalmi oltalom alatt álló kialakítás a piacon forgalmazott egyéb hasonló keverőkkel szemben 20%-kal rövidebb hosszal optimalizálja a keverési teljesítményt, ami lehetővé teszi, hogy a kezelőszemélyzet az alkalmazott eljáráshoz közelebb legyen anélkül, hogy a keverék minőségét kedvezőtlenül befolyásolná. A kétkomponensű tömítőanyagok, ragasztószerek adagolása is jóval pontosabb és ismételhetőbb lesz. Fontos előnyt jelent, hogy ennek következtében akár 30%-kal kevesebb folyadékot tart vissza, tehát csökkenti az anyagveszteségeket, és egyúttal fokozza a végrehajtott munkafeladatok minőségét és termelékenységét.

Az OptiMixer keverőt csatlakoztatni lehet a nagy űrtartalmú, többféle méretű patronrendszerek többségéhez, így például az u-TAH™, Side x Side és a Coaxial típusokhoz is. Az innovatív kompakt kialakítása széleskörűen használható ideálisan, pl. horpadások javítása, lökhárítók javítása, vegyi rögzítés, panel ragasztás, lapos tömítések, szigetelések, repedésekbe fecskendezés, alap festékbevonatok, merevítők és csatlakoztató eszközök alkalmazásakor.

„A folyadékokat szimuláló saját fejlesztésű szoftver segítségével optimalizáltuk az új statikus keverőnk jelentősen időtakarékos keverőképességét a termelékenység csökkentése nélkül“ mondta Anthony Martucci, a Nordson EFD globális menedzsere.

„A ragasztás szempontjából döntő szerepe van keverék minőségének“ mondta. „Mivel képesek vagyunk ezt továbbfejleszteni, egyéb jelentős előnyöket tudunk biztosítani - mint például a nagyobb pontosság, személyzet kényelme és a minimalizált mennyiségű visszatartott hulladékfolyadékok - mindez a végfelhasználó számára további előnyt jelent. A kétkomponensű keverés tökéletesítése terén az OptiMixer keverő valóban egy csúcskategóriás minőséget képvisel.“

Mrs. Marianna Bara
Sales and Customer Support Hungary and SEE
Nordson EFD

Tel: +36 52 536 444
E-mail: Marianna Bara@nordsonefd.com

Mr. Alexander Schmidt
Technikai támogatás Kelet-Magyarország
Tel GSM: +36 30 60 63 878
E-mail: alexander.schmidt@nordsonefd.com

Mr. Péter Kosaras
Technikai támogatás Nyugat-Magyarország
Tel GSM: +36 70 63 20 300
E-mail: peter.kosaras@nordsonefd.com
www.nordsonefd.com