A Nordson EFD érintésmentes, nagy képességű P-Jet-technológiát vezet be, mellyel minden ipari gyártási folyamatban növelhető a termelékenység

2017-09-04 10:49:46
Az extrém pontossággal, megismételhetőséggel felvihető mikroméretű folyadékadagolást szigorú teszteléssel és robosztus kialakítással sikerült ötvözni.

A precíziós folyadékadagoló rendszerek világszerte ismert gyártója, a Nordson EFD (Nordson, NASDAQ:NDSN) a pneumatikus, érintésmentes adagolórendszerek új termékcsaládját vezeti be. A P-Jet és a P-Dot szelepek és a V100/V200 vezérlők a kicsitől nagy viszkozitásúig terjedő folyadékokat lőnek nagy pontossággal és megismételhető módon. Ezeket a szelepeket sokféle felhasználási területre és iparág számára tervezték, ideértve a járműipart, az elektronikai ipart, a repülést és az egészségügyet.

A P-Jet és a P-Dot termékek bevezetése szervesen kapcsolódik az érintésmentes mikroméretű adagok felvitelezéséhez használatos szelepek tervezőjének és gyártójának, a német Liquidyn-nek a felvásárlásához. Ezt a társaságot két német mérnök hozta létre 2006-ban annak érdekében, hogy a gyártók számára minél hatékonyabb folyadékadagolási lehetőségeket nyújtsanak.

A P-Jet előnyei közé tartozik a legfeljebb 280 Hz-es adagolási frekvencia, az adagolási mennyiség pedig 3 nl-nél kezdődik. Mind a P-Jet, mind a P-Dot cserélhető fúvókákkal és adagolótűkkel rendelkezik, hogy illeszkedni tudjon a különböző felhasználásokhoz. Mindkettőnek egyszerű a használata és a karbantartása, és a szelepmozgatásától elkülönítetten helyezkednek el az adagolt közeggel érintkező alkatrészek. A működéshez alacsony, 24 V-os feszültségre és legfeljebb 6 bar (87 psi) folyadéknyomásra van szükségük – ezek fontos tényezők a biztonsági szempontok teljesítésében. Emellett a szelepek könnyen beépíthetőek a gyártósorokba.

A pneumatikus érintésmentes adagolástechnológia előnyei:

- Időmegtakarítás az alkatrész könnyebb pozicionálása, valamint a nagyobb adagolási frekvencia és pontosság következtében

- Kevesebb alkatrész sérül meg és szennyeződik, mert az eszköz nem érintkezik az alkatrésszel

- Egyenletes folyadékfelvitel, ami független az alkatrész topográfiájától és felületének szerkezetétől

- Az adagolt térfogat könnyű és biztonságos beállítása

- Folyamatirányítás lehetősége

A P-Jet szelep a kis és közepes viszkozitású folyadékokat - például oldószereket, olajokat, zsírokat, szilikonokat, festékeket tud adagolni cseppekben és vonalban. A gyakori felhasználások közé tartozik a kitöltés, a tömítés és a felületbevonás. A P-Dot adagolószelep nagyobb viszkozitású folyadékokat - például ragasztóanyagokat, lakkokat, olajokat, zsírokat, szilikonokat tud adagolni pontszerűen, cseppekben és vonalban is. Jó példa a felhasználásra a rendkívül kicsi elektronikus komponensek (felületszerelésű SMD-elemek) rögzítése a nyomtatott áramköri lapokra és egyéb hordozófelületekre.

„A P-Jet és P-Dot érintésmentes jetszelepek gyors és egyszerű megoldást kínálnak a gyártók számára, hogy pontos, megismételhető mikrofelvitelt valósítsanak meg akár a legnagyobb igényeket támasztó adagolási eljárásokban is – mondta Peter Langer, a Nordson EFD szelepek részlegének igazgatója. – Ezeket a szelepeket úgy alkottuk meg, hogy rendkívül kevés karbantartás mellett a működőképességüket hosszú időn át megőrizzék.”

Mrs. Marianna Bara
Sales and Customer Support Hungary and SEE
Nordson EFD
Tel: +36 70 42 22 687
E-mail: Marianna.Bara@nordsonefd.com

Mr. Péter Kosaras
Technikai támogatás Magyarország
Tel GSM: +36 70 63 20 300
E-mail: peter.kosaras@nordsonefd.com

http://www.nordsonefd.com/