A sugárzás területén úttörőnek és specialistának számító BGS tovább bővíti Bruchsal-i üzeme kínálatát és kapacitását.

2018-08-20 10:40:57
Másfél évig tartó előkészületi munkák után a BGS Beta-Gamma-Service GmbH & Co. KG a Bruchsal-i üzemében üzembe helyezte a maga nemében a világ legkorszerűbb gamma-sugárzó berendezését. A berendezés telepítése során a műszaki megoldás komplexitása, valamint az engedélyeztetési eljárás bonyolultsága miatt a BGS-nek nagyon sok időt, illetve előkészületi munkát igénylő rendkívüli kihívásokkal kellett szembenéznie. A berendezés orvostechnikai és biotechnológiai termékek, valamint steril környezetbe szánt anyagok és hasonlóan érzékeny környezetben alkalmazott csomagolóanyagok fertőtlenítésére szolgál.

A sugárzás-specialista összesen 15 millió eurót fordított a gyártóüzem bővítésére. A BGS, mint a maga nemében a legnagyobb németországi szolgáltató cég számára ez a beruházást történelmi mérföldkövet jelent. "Nagy örömmel tölt el minket, hogy e bonyolult projektnek köszönhetően képesek vagyunk kielégíteni ügyfeleink mind sürgetőbb kapacitásigényét" nyilatkozta a cég láthatóan boldog ügyvezető igazgatója, Dr. Andreas Ostrowicki. A berendezés éves szinten akár 80 000 raklapoknyi fertőtlenített áru feldolgozására képes. A termékek fertőtlenítésére közvetlenül a szállításra szolgáló raklapokon kerül sor, és így azok a műveletet követően azonnal készek a felhasználásra. A BGS a (Köln melletti) Wiehlben található fő székhely, valamint a Bruchsal-i fiókvállalat mellett még egy üzemmel rendelkezik Saal (an der Donau) városában. Ez a közepes méretű, ám piacvezető szerepet betöltő vállalat jelenleg összesen több mint 170 munkavállalót foglalkoztat.

Régióba vetett bizalom

„Bruchsal logisztikai szempontól kiváló helyszín, hiszen az orvostechnika fellegvárának tekintett Baden-Württemberg tartomány közepén fekszik. „Az üzem bővítése szempontjából ez döntő jelentőségű tényező volt” magyarázza Dr. Ostrowicki. A szóban forgó üzem melletti érvként szólt továbbá Svájc és Franciaország közvetlen közelsége. Az projekt kivitelezése során a BGS cég Bruchsal város aktív támogatását élvezte.

Befektetés a jövőbe

A szóban forgó rendkívül modern berendezés megfelel a legmagasabb minőségi követelményeknek, és lehetővé teszi, hogy szükség esetén a vállalat gyorsan reagálhasson a piaci igények változására. Ez a közepes méretű, ám piacvezető szerepet betöltő vállalat ily módon ismét megerősíti azt a tényt, hogy innovatív, gyors, és kivételesen gyors ipari szolgáltató. Az orvostechnikai termékek fertőtlenítése mellett e közepes méretű, ám piacvezető vállalat tevékenységének másik alappillére a különböző műanyagok béta- és gamma-sugárzásos nemesítése. A BGS mindkét említett szolgáltatást mind a három üzemében kínálja.