Munkabaleset a TVK-nál

2012-06-14 16:25:15
Munkabaleset történt csütörtök délután a Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) tiszaújvárosi ipartelepének területén. A balesetben a társaság egyik szerződéses partnere alvállalkozójának két munkatársa meghalt – közölte a TVK.

Pálfi Gábor, a TVK kommunikációs vezetője az Indexnek elmondta, hogy hárman szenvedtek balesetet, azok közül a munkások közül, akik az ipartelep karbantartását végezték. Megpróbálták őket újraéleszteni, de csak egyiküket sikerült.

A Borsod megyei rendőrkapitányságon közölték: az elsődleges adatok szerint egy külsős cég tartályfelújítási munkálatokat végzett a TVK telepén. „A tartály köré, eddig nem tudni, milyen okból, fóliasátrat húztak, a munka során, délután két óra körül, hárman rosszul lettek” – mondta Dobi Tamás rendőrségi szóvivő.

A balesetet szenvedett három dolgozóból egynek az életét sikerült megmenteni, de nemcsak ő került kórházba, hanem egy negyedik társuk is, aki a segítségükre sietett, és közben szenvedett sérüléseket. A megyei rendőr-főkapitányság munkatársai a helyszínen szakértők bevonásával megkezdték az eset vizsgálatát.

Legutóbb tíz napja történt halálos munkahelyi baleset magyarországi nagyvállalatnál. A Hankook dunaújvárosi abroncsgyárában az alapanyagkeverő-gép kürtőjénél sérült meg egy munkás: a 23 éves mezőfalvai fiatalember az egyik gyártósoron karbantartási munkálatokat végzett, egy létrán állva a gép belsejében dolgozott. A gép ötszáz kilogrammos ajtaja becsapódott, a férfi leesett a létráról és eltörött a nyakcsigolyája, amelynek következtében azonnal meghalt.

2012.06.14.