AVE beruházás a Balatonon

2012-08-23 07:55:00
Műanyag-hulladék feldolgozót épít Várdán az AVE.
A Somogy megyei Várdán építi fel a térség legnagyobb, uniós előírásoknak is megfelelő műanyag-feldolgozó üzemét a siófoki székhelyű AVE Zöldfok Zrt. − mondta a Napi Gazdaságnak Varga András, a település polgármestere.

A várhatóan több mint 1 milliárd forintos beruházás előkészítése már elkezdődött, az építkezéshez szükséges területet megvásárolta a siófoki, valamint 36 másik települési önkormányzat, illetve az AVE Magyarország Kft. tulajdonában lévő társaság. Varga szerint a programot a holland Kurstjens B.V. mintegy 2,5 milliárd forintból épült biogázüzeme mellett valósítják majd meg − a feldolgozó aprítógépei és kiszolgáló berendezései az itt termelt energiát hasznosítják majd.

Az AVE Zöldfok jelenleg 84 térségbeli településen végez kommunális szolgáltatásokat, ebből 67 a balatoni üdülőkörzetben található. A várdai üzemben elsősorban a tópart jelentős részén már szelektíven gyűjtött és évente egyre nagyobb mennyiségben képződő műanyag palackokat dolgozzák majd fel. Az üzem építése várhatóan jövőre indul, működését pedig 2014-től kezdi meg.

Admin

2012.08.23.