Elárverezik a Remy Automotive gyárát

2013-05-03 13:05:37
A cég mezőkövesdi telephelyét tavaly év végén felszámolták, a megmaradt eszközöket online aukción értékesítik.

Kína és Dél-Korea nyert, Mezőkövesd veszített. Ez lett az eredménye annak, hogy a Remy Automotive felülvizsgálta a stratégiáját, és úgy döntött, hogy gazdaságosabban termelő helyszíneket választ. A bezárásról tavaly júliusban hoztak döntést, azóta folyamatosan csökkentették a termelést és bocsátották el a dolgozókat.
A megmaradt értékes eszközöket online aukción árverezik el. Hozzávetőleg 600 tétel kerül a virtuális kalapács alá, több fordulóban. A legolcsóbb egy 10 eurós bútor, a legdrágább tétel egy 20 ezer euró (mintegy hatmillió forint) értékű szikraforgácsoló gép. Az összérték a 3-400 ezer eurót is elérheti. Az árverés április 25-én, csütörtöktől kezdődött az Intergavel aukciószervező lebonyolításában. A többfordulós licit első része május 3-án, a második 7-én, a harmadik 14-én zárul.

A termékpalettán szerepelnek forgácsoló eszközök, fémmegmunkáló célgépek, CNC-eszterga, fúrógépek, akkus csavarozók, kulcskészletek is. A teljes fényképes árverési lista és további információk a www.intergavel.hu oldalon találhatók. A tételek a licitálási fordulók zárása előtti 1-2 napban személyesen is megtekinthetők.

Admin
2013.05.02.